26 oktober 2023

RAADSVERGADERING | Zet in op veiligheid bij vervanging bruggen

Zet in op veiligheid bij vervanging bruggen

Lees hieronder de bijdrage van raadslid Eric Pladdet in de raadsvergadering van oktober over de vervanging van de bruggen aan de Lunterseweg en de Stoutenburgerweg.

In de commissievergadering van 11 oktober hebben we al aangegeven dat we content zijn met de aandacht die gegeven wordt aan een zo’n kort mogelijke afsluiting van de Lunterseweg! We willen dat nogmaals onderstrepen. Het raadsvoorstel zoals dat nu voorligt zit goed in elkaar.

Eén punt willen we nog noemen en dat is het onderdeel communicatie. Begin op tijd met communicatie. Vroegtijdig de belanghebbenden meenemen in het proces van voorbereiding en realisatie resulteert alleen maar in winst tijdens de uitvoering! We hebben één van de ondernemers gesproken waarvoor de afsluiting een grote impact heeft en die gaf aan dat hij, kort nadat wij samen met de CDA-fractie nadrukkelijk aandacht hebben gevraagd om een zo kort mogelijke afsluiting en een goede communicatie, is benaderd door de medewerkers van de gemeente en in gesprek is geweest over deze afsluiting. Dat waardeerde hij zeer en dat gaf ook ons een goed gevoel om te horen dat dit voortvarend is opgepakt door het college, maar blijf wel in gesprek! We vragen aan de wethouder om dit ook te doen richting aanwonenden van de Lunterseweg. Neem ze mee en wacht niet tot 10 weken voor aanvang van de werkzaamheden.

De motie van het CDA vinden we daarom ook overbodig. Er worden geen nieuwe inzichten toegevoegd, sterker nog het onderdeel communicatie is wat ons betreft niet realistisch om dat in te perken naar ‘tenminste 10 weken voor aanvang van de werkzaamheden’.

Voorzitter, het zal u duidelijk zijn dat de SGP-fractie dit raadsvoorstel van harte steunt.