20 december 2012

Verzelfstandiging exploitatie Veluwehal

Principebesluit tot verzelfstandiging exploitatie Veluwehal en gemeentelijke binnensportaccommodaties en onderhoud gemeentelijke zwembaden.

De SGP-fractie constateert wederom dat het college van B&W een serieuze zaak maakt van de afspraken die zowel in het coalitieakkoord, als in de programmabegroting van 2011 zijn gemaakt.

We doen vandaag uitspraak over het wel of niet doorgaan met de aanbesteding.
Wat ons betreft is het voorstel dat voor ons ligt dan een tussenstap in het proces van verzelfstandiging.
Als alle informatie beschikbaar is en alles inzichtelijk is nemen we immers een definitief besluit.

Vanzelfsprekend vindt ook de SGP-fractie het van belang dat er een goed bestek met duidelijke kaders wordt opgesteld. Zeker als het gaat om de in het raadsvoorstel opgenomen kaders en het feit dat we ook de huidige kwaliteit willen waarborgen.

Namens onze fractie wil ik hier ook vermelden dat de formulering in het raadsvoorstel over de openingstijden (Uitgangspunt is dat het huidige regime wordt gehandhaafd.) wat ons betreft een prima formulering is, die recht doet aan wat er in het coalitieakkoord is afgesproken.

In de beantwoording van de vragen tijdens de commissie samenleving heeft het college ons kunnen overtuigen van het feit dat ze op je juiste weg zijn bij dit onderwerp.

Wat ons betreft kan het college verder op die weg.