25 april 2018

Steun voor vitaal vakantiepark

De Veluwe is een prachtig vakantiegebied. Mooie natuur en veel ontspanningsmogelijkheden. Bij zo’n gebied horen goede vakantieparken. En daar ging raadsvoorstel vanavond over: de Ontwikkelingsmaatschappij Vitale Vakantieparken: een samenwerking tussen de provincie Gelderland en 11 gemeenten.

In het gebied van die 11 gemeenten zijn er maar liefst bijna 500 vakantieparken. En dat die een opwaardering nodig hebben, is zacht uitgedrukt. Het bijzondere en vervelende is nu dat de markt die opwaardering niet zelf oppakt. Dat zou je wel mogen verwachten. Daarom pakt nu de overheid het op, terwijl je zou kunnen zeggen dat dit niet tot de overheidstaken behoort.

Er zitten aan dit plan de nodige risico’s. De ontwikkelingsmaatschappij kan verlies leiden, door problemen elders in het gebied. En dat kan onze gemeente geld gaan kosten.

Door op deze manier te kijken zie je dat het glas halfleeg is. Als je echter van mening bent dat het glas halfvol is, dan zie je vooral ook de kansen. De kansen om de diverse vakantieparken daadwerkelijk na al die jaren aan te pakken en te verbeteren. De parken hebben de opwaardering nodig. Dat komt het toerisme en de economie ten goede. Ook zorgt het ervoor dat de ondermijning vanuit de onderwereld tegengewerkt wordt. De gehele regio en ook onze gemeente zal hiervan profiteren.

Daarom: voor de SGP is het glas in dit geval halfvol.