17 maart 2022

SGP wint verkiezingen

U heeft het ongetwijfeld al vernomen vanuit het nieuws. De verkiezingsuitslag in Barneveld was een grote verrassing. We mochten als SGP groeien van 8 naar 10 zetels. Een aantal dat we nog nooit hebben gehad in de gemeenteraad. Iets wat we totaal niet verwacht hadden. Iets waarvoor we zeer dankbaar zijn.

De eerste dank past toe te brengen aan God, die ons dit gaf.
Maar de dank gaat ook uit naar iedereen, die op welke wijze dan ook, heeft bijgedragen aan de campagne voor de gemeenteraad.

Voor de SGP komende volgende personen in de gemeenteraad: Jan Top, Leendert de Knegt, Koos van der Tang, Guus Knapen, Wout Hazeleger, Arend Flier, Teunis den Boon, Elbert Wijnne, Gerwin Boswijk en Eric Pladdet. De laatste drie genoemde personen treden voor het eerst toe tot de gemeenteraad.
Gert Ploeg, raadslid sinds 1998 neemt afscheid van onze SGP-fractie.

Andere grote winnaar was Lokaal Belang die van 4 naar 7 zetels groeide. De CU bleef stabiel (5) net als de VVD (2), CDA (4), Pro’ 98 (4) en BI (1) verloren alledrie een zetel.

Omdat de SGP opnieuw de grootste werd mogen we nu ook de formateur leveren. Hiervoor hebben wij de burgemeester van Waddinxveen voorgedragen: Evert Jan Nieuwenhuis. Deze gaat in de komende week in gesprek met alle partijen om te verkennen wat de meeste wenselijke en werkbare coalitie is voor de komende raadsperiode. Daarna hopen we de echte onderhandelingen te kunnen starten.

Op 29 maart aanstaande nemen we afscheid van oude samenstelling van de gemeenteraad. Hierin nemen raadsleden die niet meer terugkeren afscheid. De dag erna, 30 maart, wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Deze beide bijeenkomsten worden gehouden in het Schaffelaartheater zodat er genoeg ruimte is voor publiek. Van harte welkom dus!