25 mei 2022

RAADSVERGADERING | Ruimte voor Kootwijkerbroek!

RAADSVERGADERING | Ruimte voor Kootwijkerbroek!

Kootwijkerbroek heeft huizen nodig! Bestemmingsplan Oostbroek wil ruimte maken voor woningbouw. Raadslid Guus Knapen had tijdens de gemeenteraad van 25 mei 2022 de onderstaande bijdrage.

Kootwijkerbroek heeft nieuwe huizen in een nieuwe wijk nodig. Stelletjes die een gezinnetje in Kootwijkerbroek willen stichten moeten nu uitwijken naar andere dorpen, dichterbij of verder weg in de regio.

En dat is heel jammer. Als SGP hebben we altijd de leefbaarheid van de kleine kernen hoog in het vaandel gehad. En daar hoort ook bij dat de cultuur in ieder dorp behouden blijft en dat de leeftijdsopbouw van een kern gezond is en verdeeld is over alle leeftijden. Dit juist met het doel om om te zien naar elkaar en er voor elkaar te zijn. Iets wat heel kenmerkend is voor de leefbaarheid van het dorp Kootwijkerbroek.

Oostbroek kan hier een bijzonder mooie functie in vervullen.

Maar, juist de ontwikkeling van deze mooie wijk loopt keer op keer vertraging op. Hoewel we, als SGP-fractie de rechten van de inwoners van onze gemeente respecteren, vinden we wel jammer dat tot op heden Oostbroek niet in ontwikkeling kan worden gebracht.

Daarom roepen we onze collega’s van de gemeenteraad van Barneveld op om in te stemmen met de twee voorgestelde nadere motiveringen, zodat de vaart in de ontwikkeling van Oostbroek weer kan worden teruggebracht.

Kortom: ik roep de andere fracties op om niet te ingewikkeld te doen door in detail treden over formuleringen die door professionals zijn opgesteld. Mijn oproep is om in te stemmen en de woningbouw in Kootwijkerbroek de ruimte te geven.

Kootwijkerbroek is het immers waard!