9 februari 2022

RAAD FEBRUARI 2022 | Bestemmingsplan Traa-Hunneweg

RAAD FEBRUARI 2022 | Bestemmingsplan Traa-Hunneweg

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 9 februari 2022 werd ook het bestemmingsplan Traa-Hunnenweg besproken. Gert Ploeg had de volgende bijdrage.

Bij het vaststellen van het voorliggende bestemmingsplan Traa-Hunnenweg wordt het mogelijk om de twee bedrijfswoningen om te zetten naar reguliere woningen, een nieuwe inpandige woning en het planologisch mogelijk maken van respijtzorg en nachtopvang. 

De twee ingediende zienswijzen zijn ambtelijk beoordeeld en voorzien van commentaar. Waarvoor dank.

In dit bestemmingsplan liggen nogal wat bouwrechten. Deze omzetten in sloopmeters is lastig omdat er niets wordt gesloopt. Deze zogenoemde latente rechten 1 op 1 als sloopmeters aan te merken is lastig omdat er geen gebouwen gesloopt worden en dit mogelijk precedentwerking zal opleveren.

Zoals we in de commissievergadering hebben begrepen vallen rondleidingen en geloofsbelevingen onder reguliere bedrijfsactiviteiten, deze worden niet als evenement aangemerkt.

Wat de eigenaar verder wil gaan ontwikkelen binnen dit bestemmingsplan is niet bekend. We hopen dat er bij toekomstige bebouwing veel het predicaat ‘natuurinclusief’ mee zal krijgen. Dit is nodig in deze mooie omgeving.

Naar de mening van de SGP is het zinvol dat dit bestemmingsplan nu als zodanig wordt vastgesteld.