22 april 2020

Motie coronacrisis

Vanavond werd tijdens de raadsvergadering een motie ingediend die enerzijds benadrukt blij te zijn met wat het College van B&W allemaal doet om de gevolgen van de coronacrisis zo goed mogelijk op te vangen. Anderzijds roept de motie om voor de raad in kaart te brengen wat de invloed zal zijn op sociale problematieken. Leendert de Knegt reageerde op deze motie van de CU. Lees hieronder zijn reactie.

Voorzitter,

 

De crisis met betrekking tot het coronavirus trekt een zware wissel op de samenleving. De zorg staat onder druk, economische gevolgen worden gevoeld en zullen nog meer worden gevoeld, en de druk op onder andere gezinnen, kinderen en ouderen neemt toe.

De SGP denkt p dit moment in het bijzonder aan al degenen die direct getroffen worden dor het coronavirus, omdat zij ernstig ziek zijn of omdat in de directe nabijheid zware verliezen zijn geleden door het heengaan van geliefden. Wij wensen hen Gods nabijheid en veel sterkte toe.

De motie van de CU willen wij als SGP graag steunen.

Het college is met de diverse maatschappelijke organisaties in gesprek om daar waar nodig steun te bieden. Dat is een goede zaak. De SGP steunt het college hier volledig in. Dank voor alle actie die nu al wordt ondernomen.

Het is goed dat er van het college een raadsinformatiebijeenkomst wordt gevraagd op dit gebied om ook als gemeenteraad volledig betrokken te blijven. Daarin gaat het niet alleen om de cijfers maar ook om een duiding daarvan. En om na te gaan hoe we in de toekomst de maatschappelijke organisaties ondersteund kunnen worden. De SGP wil oog hebben voor de zwakkeren die met name ook in deze coronacrisis het zwaar hebben. Daarom steunen wij deze motie.

 

Ps. Na overleg hebben we besloten deze motie in te trekken omdat het college toezeggingen gedaan heeft. Maar het doel is bereikt! Alle waardering is uitgesproken en er komt een bijeenkomst waarin we gaan spreken over de gevolgen van de crisis voor onze maatschappij.