25 maart 2017

Masterplan Onderwijshuisvesting

Voor ons ligt de kaderstelling voor een nieuw Masterplan onderwijshuisvesting. Ik meen dat dit het derde Masterplan in successie gaat worden. Waren de eerste Masterplannen al van goede kwaliteit, dit Masterplan zal, als ik de kaders zo bekijk, nog beleidsrijker worden. De SGP-fractie is hier heel content mee.

Dit ook, omdat juist vanuit het onderwijsveld er de oproep lag om het vooral een beleidsrijk plan te laten worden. Anders zou het immers niet meer dan het wettelijk verplichte Integrale HuisvestingsPlan worden. Nee, in Barneveld willen we verder gaan dan alleen maar zorgen voor dozen met lokalen…

Wij vinden het een goede zaak dat de scholen van het voortgezet onderwijs en speciaal onderwijs in het plan worden opgenomen. Dit was toentertijd ook de strekking van het amendement dat onze fractie in 2005 indiende. Dit om de integraliteit van het plan te bevorderen. We zijn blij dat men in dit huis nu ook dat inzicht heeft gekregen.

Dat het plan een doorkijk geeft voor de lange termijn, vinden we meer dan wenselijk. Deze lange termijnplanning geeft immers duidelijkheid. Ook financieel.

We zijn blij dat de wethouder ons voorstel voor het stellen van een extra kader over de regulering van het verkeer heeft overgenomen en in de kaderstellende notitie heeft opgenomen. Dit is immers een actueel item in Barneveld.
(Dit scheelt ons mooi het werk van het maken van een amendement J)
verkeersafwikkeling van de scholen.

Wat is er de afgelopen 10 jaar veel gerealiseerd in de gemeente Barneveld. Als je het lijstje van gerenoveerde scholen en nieuwbouwscholen ziet, is dat indrukwekkend. Als onderwijsman werd ik er echt stil van en ben ik gepast trots op de prestaties die in Barneveld zijn geleverd. Mede door de betrokken en deskundige inzet van de ambtenaren op de afdeling onderwijs. Dit wil ik graag een keer gezegd hebben.

We zullen voor dit raadsvoorstel stemmen en zien met grote belangstelling het nieuwe Masterplan Onderwijshuisvesting tegemoet.