3 februari 2017

Geen extra evenementen op zondag


Op 1 februari heeft de gemeenteraad van Barneveld ingestemd met een nieuw evenementenbeleid. Het nieuwe beleid komt erop neer dat de gemeente de deur open zet voor nieuwe evenementen. De bedoeling is dat Barneveld zo op een positieve manier op de kaart wordt gezet. De gemeente kan helpen met de promotie, maar ook met geld of met hulp bij de organisatie.

SGP-raadslid Anton Heemskerk benadrukt dat zijn partij niet tegen evenementen is, maar hij kijkt wel kritisch naar een ruimer beleid. “Er is al heel veel mogelijk in onze gemeente. Eigenlijk al té veel. Als er veel evenementen bijkomen, heeft dat ook gevolgen voor de organisatie en de veiligheid. Daarnaast is het de vraag of er wel voldoende draagvlak bestaat voor extra activiteiten. Als er steeds meer georganiseerd wordt, zal de opkomst per evenement dalen. Het is de vraag of dat wenselijk is." 

Daarbij speelt ook de zondagsrust die hierdoor in het geding dreigt te komen. Heemskerk: "Extra evenementen mogen niet ten koste gaan van de rust op zondag in onze gemeente. Die dag is niet bestemd voor allerlei activiteiten en evenementen."

De wethouder heeft toegezegd dat hij de genoemde punten zal meenemen in het beleid. De raadsfractie van de SGP zal dit de komende tijd nauwlettend volgen.