5 juli 2014

Blauwe zone in Voorthuizen?

Inzake het proces tot besluitvorming en de aanleg van blauwe zones in Voorthuizen hebben de fracties van  de SGP en het CDA vragen aan het college.

Bij het publiceren in 2013  betreffende het voornemen tot de aanleg van de blauwe zones in Voorthuizen leefde bij onze fracties  de wens dit onderwerp te agenderen voor behandeling in een commissie vergadering. Immers het” parkeeronderzoek en advies- centrum Voorthuizen” van Megaborn, wat de basis vormde voor dit besluit gaf  bij vraag 4 op pagina 12 aan:

4. Moeten er maatregelen getroffen worden voor parkeerregulering in het centrum?
Gelet op de uitkomsten van het onderzoek, lijken maatregelen in eerste instantie niet direct noodzakelijk.

Tot twee maal toe hebben onze fracties het verzoek ingediend om  dit besluit voor behandeling in de commissie te agenderen.
De eerste keer werd verzocht het verzoek aan te houden totdat de termijn voor indiening zienswijzen en beantwoording was verstreken,  na aansluitend het tweede verzoek te hebben gedaan werd ons geadviseerd te wachten totdat de rechtbank uitspraak heeft gedaan over het ingestelde beroep.

Op 24 juni jl. zijn wij door de bezwaarmakers in kennis gesteld dat de rechtbank op 12 juni uitspraak heeft gedaan.

De SGP en CDA fracties hebben de volgende vragen aan u:

  1. Is het juist dat u de raad niet geïnformeerd hebt over de uitspraak van de rechtbank aangaande dit beroep en zo ja wat is uw motivatie?
  2. Waarom heeft het college besloten, ondanks dat bekend was dat een aantal fracties moeite hadden met deze beslissing, zo snel na de uitspraak tot aanleg over te gaan alvorens te behandelen in een commissievergadering?
  3. Waarom heeft u de termijn van 6 weken na 12 juni 2014 niet afgewacht, waarin de bezwaarmakers in hoger beroep kunnen gaan bij de Raad van State inzake deze uitspraak, of in ieder geval in de gelegenheid gesteld konden worden een voorlopige voorziening aan te vragen?
  4. Is het juist dat u de parkeerstrook aan de Hoofdstraat 149-159 aan de zijde van de Hoofdstraat in eerste instantie niet zou betrekken in deze parkeerschijfzones en deze nu wel is betrokken in de uitvoering. En kunt u aangeven welke procedure u voor deze aanvulling heeft doorlopen?

In de uitspraak van de rechtbank staat parkeerlocatie (4 en 3 plaatsen) gelegen nabij de Roelenengweg aan de zuidwest zijde en parkeerlocatie (8 plaatsen) gelegen aan het Smidsplein ter hoogte van de percelen 3-7 en 9-11 geen deel uit maken van het op 10 juli 2013 gepubliceerde besluit in de Staatscourant en dus buiten het bestreden besluit vallen.

  1. Is het juist gesteld dat op basis van deze uitspraak er een separate procedure opgestart moet worden voor deze locaties?
  2. Klopt het dat deze parkeerlocaties wel in de uitvoering meegenomen zijn, en zo ja wat is uw motivatie?
  3. Bent u bereid  in het najaar van 2014 de raad een besluit te laten nemen over al dan niet voorzetting van blauwe zone’s in Voorthuizen,  nadat een door u opgestelde evaluatie en motivatie  besproken is in een voorafgaande  commissievergadering.