17 juni 2020

Bestuurlijke toekomst Scherpenzeel

 

Tijdens de raadsvergadering van 17 juni werd door de fractievoorzitters gesproken over de mogelijke toekomstige herindeling met de gemeente Scherpenzeel. Lees hieronder de bijdrage van onze fractievoorzitter Koos van der Tang.

Als SGP fractie hebben wij kennis genomen van de documentatie die wij hebben ontvangen van de Provincie Gelderland inzake het voorgenomen besluit van de herindeling van Barneveld en Scherpenzeel.

Wij hebben geen vragen naar aanleiding van genoemde documentatie. Het bezoek en de gegeven toelichting van de Commissaris van de Koning de heer Berends en Gedeputeerde de heer Markink in onze raadsvergadering van 8 juni jl. hebben we zeer op prijs gesteld.

De Commissaris van de Koning heeft gevraagd of we bereid zijn het open gesprek aan te gaan. Als SGP zijn we bereid dat gesprek aan te gaan na het definitieve besluit van Gedeputeerde Staten dat wordt verwacht op 14 juli 2020. Vooralsnog gaan wij daarbij uit van een toevoeging en niet van een volwaardige samenvoeging.

Wij hechten er aan reeds nu aan te geven dat in dat open gesprek duidelijk moet worden wat de voordelen zijn voor onze burgers, zowel die van Barneveld als die van Scherpenzeel, en dat we daar tevens onze ideeën en wensen kunnen bespreken om te komen tot de gewenste herindeling. We hebben daar alle vertrouwen in.