9 juli 2014

Bestemmingsplan Thorbecke-Laan Zuid 1

Vanavond is het veelbesproken bestemmingsplan Thorbecke-Laan Zuid 1 aan de orde in deze raadsvergadering. Het gaat over de Midden Nederland Hallen aan de Thorbecke-laan. Er is veel gesproken en veel gedebatteerd over dit voorstel.

De geschiedenis van dit onderwerp gaat enkele jaren terug toen er een vervanger moest komen voor de markthal. Deze hal werd gesloopt omdat de ruimte opnieuw werd ontwikkeld voor nieuwbouw. De toenmalige wethouder verklaarde in de commissie dat als de deur van de markthal dichtging er elders een andere deur geopend zou worden. Die afspraak werd nagekomen en er werd een andere deur geopend. Dat was echter een tijdelijke oplossing. De definitieve oplossing werd gevonden in de samenwerking met de heer Kruft. Deze wilde een totaal nieuwe plan ontwikkelen voor het houden van evenementen. Hierin werd de markthal in meegenomen. Bij de inschrijving die werd gehouden werd aan de heer Kruft gegund. Nadat het voorliggende bestemmingsplan was opgesteld en de procedure redelijk snel doorlopen was ,werd er beroep ingesteld bij de Raad van State . Met de uitspraak van de afdeling werd de gemeente opgedragen in het bestemmingsplan op te nemen de aantallen bezoekers en bewegingen voor het bestemde terrein. Hiermee is de gemeente voortvarend mee aan het werk gegaan waardoor er nu een bestemmings- plan ligt,dat aangevuld is met de aantallen zoals die weergegeven zijn in dit plan.

Hiermee denkt het college dat zij voldoende heeft voldaan aan de opdracht van de Raad van State. De SGP fractie hoopt dan ook dat hiermee het bestemmingsplan definitief wordt, daarna kan met de uitvoering van de gemaakte afspraken begonnen worden. Middels de eerder gesloten koopovereenkomst is dan ook vanuit de gemeente aan de voorwaarde van deze overeenkomst geheel voldaan. Wat onze fractie betreft is dan ook voor alle partijen het geheel voor iedereen duidelijk. Mocht de heer Kruft nog wijzigingen of aanpassingen in het plan willen aanbrengen zoals hij in de commissie verwoordde dan staat het hem geheel vrij om na vaststelling in gesprek te gaan met het College.

Onze fractie hoopt dan ook dat hiermee een stevig dossier afgesloten kan worden voor de gemeente. De SGP is positief over het voorstel.