27 mei 2020

Bestemmingsplan Garderbroekerweg

Vanavond werd in de gemeenteraad gesproken en gestemd over de bestemmingsplannen rond Garderbroekerweg 136/137 en 173. Lees hieronder de bijdrage van Gert Ploeg.

We kunnen als SGP-fractie instemmen met deze bestemmingsplanwijziging. Dit plan voldoet naar onze mening aan een aantal doelstellingen zoals verwoord in het op 22 maart 2017 vastgestelde Functieveranderingsbeleid Regio Food Valley 2016.

Het voorliggende raadsvoorstel is een voorbeeld hoe we het buitengebied met behulp van maatwerk nog verder met meerwaarde gaan inrichten. En gelukkig, ook een behoorlijke uitbreiding van het groen en de groenstructuur zal gaan bevorderen.

De initiatiefnemer heeft, in de afgelopen bijna 4 jaar, een groot aantal zaken ter hand genomen en nauw overleg gevoerd met de gemeente en direct betrokkenen. Dit heeft geresulteerd in ontwikkeling van bedrijfsuitbreiding, een woningsplitsing en de vergroting van een bijgebouw. Bovendien wordt er extra groen aangebracht en een waterberging gerealiseerd. Deze laatste 2 maatregelen bevorderen de landschappelijk waarde van dit gebied. N.a.v. een ingediende zienswijze is de opgelegde bestemming ‘Natuur’ gewijzigd in bestemming ‘Groen’.