11 juli 2015

Bestemmingsplan Fietsroute Barneveld Zuid

In de gemeenteraadsvergadering van 8 juli is gesproken over het bestemmingsplan Fietsroute Barneveld Zuid.

In december 2014 is de gemeenteraad  akkoord gegaan met de fietsroute Barneveld Zuid. Nu wordt er een beslissing gevraagd over het  bestemmingsplan en niet over het fietspad zelf.

Uit de ontvangen stukken heeft de SGP-fractie kunnen constateren dat het college de wensen van de buurtbewoners met betrekking tot de inrichting rond het fietspad zoveel mogelijk heeft gehonoreerd. Indien er nog reële wensen van deze bewoners bij het college binnenkomen, vragen wij deze in alle redelijkheid te bezien en aan deze wensen tegemoet te komen.

Op de fietsroute bevinden zich een aantal onveilige situaties die mogelijk door een toename van het aantal fietsers nog meer knelpunten worden.

We denken dan aan:

A. De oversteek bij de Vellerselaan, hier gebeuren regelmatig ongevallen

B. Bij de fietstunnel bij de Holland Hoenlaan is het volgens de SGP fractie ook noodzakelijk om extra maatregelen te treffen. Zo levert de kruising met het fietspad bovenaan de tunnel onveilige situaties op en is de ruimte in de tunnel naast de middengeleider te beperkt.

C. De oversteek bij de spoorwegovergang bij de Lunterseweg, de SGP-fractie heeft op dit punt het college al eerder gevraagd om hier een tunnel voor fietsers te overwegen

Wij vragen het college een toezegging om de 3 knelpunten in de fietsroute nog eens op verkeersveiligheid te beoordelen en waar nodig aanpassingen te realiseren.