12 juni 2015

Aanvullende overeenkomst De Burgt

Op 10 juni heeft de gemeenteraad gesproken over de “Aanvullende overeenkomst samenwerking in De Burgt”. De SGP is blij dat de partijen elkaar gevonden hebben en dat de lopende rechtszaak beëindigd kan worden wanneer de raad het raadsvoorstel aanneemt.

Wanneer we even terug gaan naar motie 6 in de raadsvergadering van 2 oktober 2012 stellen we vast dat de voltallige raad instemde met het verzoek aan het college om, ik citeer, “met een totaaloplossing te komen inzake de gebiedsontwikkeling in de Burgt, waarbij de huidige en toekomstige (financiële) situatie is uitgewerkt en waarbij alle consequenties van de oplossing zijn uitgewerkt” en “Om tot dit totaalplan te komen moet de gemeente met de betrokken partijen om tafel gaan zitten en moet constructief met elkaar worden gezocht naar een verantwoorde oplossing met betrekking tot plan De Burgt”. Voorwaar een stevige maar duidelijke en breed gedragen opdracht!

De SGP is van mening dat gegeven deze opdracht en de omstandigheden waarin we op dit moment verkeren er een goed voorstel op tafel ligt. Zij acht het een goede zaak dat:

  • de tijd, energie en geld verslindende rechtszaak beëindigd kan worden
  • dat zowel het woonrijp maken als het groenonderhoud in De Burgt zal plaatsvinden conform de Nota Aanbestedingsbeleid Gemeente Barneveld
  • dat het verzoek van de firma Vink om te komen tot het wijzigen van de bestemming van hun pand aan de Hessenweg via een  normale bestemmingsplan procedure zal verlopen
  • dat een strook grond die in bezit is van de firma Vink en die nodig is voor de zo genaamde tunnelbak voor de tunnel aan de Baron Van Nagellstraat om niet  aan de gemeente Barneveld wordt geleverd en
  • dat de firma Vink bereid is tegen marktconforme prijzen de benodigde grond te leveren, inclusief de sloop van een hal, voor een nieuwe ontsluiting voor BK trailers die ook noodzakelijk is in verband met de komst van de tunnel.

Alles overziende vindt de SGP dat deze aanvullende overeenkomst evenwichtig is opgebouwd en kan zij hiermee van harte instemmen.