30 mei 2018

Aanrijtijden ambulance kunnen beter!

Voor ons liggen stukken in het kader van de VGGM, de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland Midden, te weten het jaarverslag 2017 en de betuursbegroting 2019.

Als het gaat om het jaarverslag 2017, dan zijn we als SGP-fractie positief over het resultaat van ruim 2,8 miljoen euro in de plus. Echter, al jaren op rij is het jaarresultaat positief en al jaren op rij is het te bestemmen resultaat voornamelijk incidenteel van karakter. Het totale eigen vermogen bedraagt nu ruim 8 miljoen euro en dat is de laatste jaren telkens meer geworden. We vragen ons als SGP af of het niet beter is om een reëel plafond aan te brengen wat betreft het eigen vermogen en alles wat daarboven komt te laten terugvloeien naar de gemeenten. Graag de reactie van het college op dit punt.

Ten aanzien van de bestuursbegroting 2019 hebben we als SGP-fractie geen opmerkingen. Wij kunnen hiermee instemmen.

Voorzitter, wat betreft de motie aanrijtijden, deze is zojuist toegelicht. De SGP steunt van harte de oproep om tot oplossingen te komen waardoor de aanrijtijden verbeteren en om deze reden zijn wij medeondertekenaar van de motie. In aansluiting hierop willen we het college vragen om eens per half jaar de stand van zaken met betrekking tot de aanrijtijden te bezien en hierover proactief aan de raad te rapporteren. Graag de reactie van het college op dit punt.