HomeNieuwsUitbreiding terrastijden: geen goed idee!

Uitbreiding terrastijden: geen goed idee!

Publicatiedatum: 21 apr. 2021

In Barneveld gaan we de terrastijden uitbreiden, u kunt een uurtje langer blijven zitten... Opnieuw een voorstel wat zal zorgen voor meer overlast. Opnieuw minder zondagsrust... Raadslid Arend Flier besprak dit voorstel woensdag 21 april in de gemeenteraadsvergadering en had onderstaande bijdrage.

De SGP zal tegen de verruiming van de terrastijden stemmen omdat de zondagsrust hiermee in het geding is. Verder zijn we er niet van overtuigd dat de belangen van omwonende voldoende worden meegewogen.

Opnieuw worden de openingstijden opgerekt nadat in 2016 de openingstijden van de horeca al zijn verlengd naar 3.00 uur, zijn nu de terrassen aan de beurt en zijn omwonende hiervan de dupe.

Maar liefst 40% van de omwonenden geeft aan dat de overlast na 24 uur hetzelfde is en blijft. Hetzelfde niveau van overlast waar je dus een uur langer last van hebt als omwonende. En dat 6 maanden lang 7 dagen in de week. Je zult er maar wonen!

Voorzitter we voorzien dat dit voorstel het gaat halen in de Raad en dat vinden we jammer. We vragen een harde toezegging van portefeuillehouder dat bij horeca ondernemers waar herhaaldelijk overlast wordt geconstateerd, de ontheffing wordt ingetrokken. Bewoners mogen niet de dupe worden van dit beleid.