HomeNieuwsBarneveld moet aantrekkelijk zijn voor toeristen

Barneveld moet aantrekkelijk zijn voor toeristen

Publicatiedatum: 8 jul. 2020

Tijdens de raadsvergadering van 8 juli 2020 besprak Arend Flier de 'Visie Toerisme en Recreatie 2030'.Lees hieronder zijn bijdrage aan het debat.

Barneveld moet aantrekkelijk zijn voor toeristen die hier komen voor hun rust, maar ook voor degene die willen genieten van onze prachtige natuur, mooie dorpscentrums, museums, restaurants, etc.. Laten we hier samen met alle belanghebbende voor gaan zorgen.

De toeristische en recreatieve sector hebben het moeilijk gehad de aflopen tijd. Hopelijk kunnen ze de komende maanden nog een inhaalslag maken. Toerisme en recreatie zijn belangrijke economische pijlers voor de gemeente Barneveld. De gemeente Barneveld met de verschillende dorpen is een belangrijke toeristische plaats op de Veluwe.

Er zijn diverse organisaties die toerisme, recreatie en dorpspromotie in de gemeente Barneveld promoten, zoals Daarom Barneveld, Gobarneveld, visitvoorthuizen, Toeristische Informatie Punten maar ook Barneveldcentrum.nl, Voorthuizen.nl en Garderen.nl. De SGP vindt dit goede initiatieven maar vindt het wel versnipperd, niet eenduidig en het geeft geen totaalbeeld van wat er allemaal kan en mogelijk is in Barneveld. Wil de wethouder zich er voor inspannen dat toeristen die de gemeente Barneveld willen bezoeken zich op een éénduidige en volledige manier kunnen laten informeren over alle mogelijkheden die onze mooie gemeente Barneveld biedt?

Een ander aspect is dat VisitVeluwe € 1,00 per inwoner ontvangt, dus ca. 60.000 euro, om de Veluwe te promoten. De SGP wil graag de toezegging van de wethouder dat zij zich inspant om Barneveld meer op de voorgrond te plaatsen in zowel de papieren als de online uitingen en op beurzen waar Visitveluwe zich promoot.